SchoeBroek advocaten & mediators:
uw advocaat op steenworp afstand

Scheidingsmediation

Gemiddeld 1 op de 3 huwelijken en geregistreerd partnerschappen eindigt in echtscheiding of beëindiging van samenleving. Bij een scheiding komt veel kijken. Hoe regelen wij de zorg voor onze kinderen? Wie krijgt wat? Wie kan er in het huis blijven wonen? Allemaal zaken die goed en snel geregeld moeten worden. Om dit zo constructief mogelijk te laten verlopen, kiezen partners/gehuwden steeds vaker voor echtscheidingsmediation oftewel scheidingsbemiddeling. 
 
Als mediator begeleiden wij u bij  echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap of verbreking van het samenlevingscontract via de methode van mediation/bemiddeling. Samen met u zoeken wij naar een gezamenlijke oplossing waarmee u en de andere partij tevreden bent.  De gemaakte afspraken leggen wij vast in een convenant. Tevens zorgen wij voor formalisering van de echtscheiding. Wij dienen het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank en zorgen voor inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Als u samen bereid bent te zoeken naar een constructieve oplossing, weten wij uit ervaring dat deze ook bijna altijd gevonden wordt. 
 

Echtscheiding met kinderen: Ouderschapsplan

Voor kinderen is een echtscheiding veelal een ingrijpende gebeurtenis. Er moet dan ook goed nagedacht worden over het gezag en opvoeding en verzorging van de kinderen en de financiële verdeling van de lasten. Daarvoor is het Ouderschapsplan. Dit is verplicht bij iedere scheiding waar kinderen in het spel zijn. Hoe verdelen we de zorg- en opvoedingstaken, hoe informeren de ouders elkaar en hoe verdelen we de kosten voor de kinderen? Afspraken over deze zaken en meer worden vastgelegd in het Ouderschapsplan. 
 

Verevening van pensioenen

Bij echtscheiding hebben beide partijen recht op de helft van het door de andere echtgenoot tijdens het huwelijk opgebouwde ouderdomspensioen. Dit is vastgelegd in de Wet Verevening Pensioenrechten. Middels een speciaal pensioenformulier kunt u dit regelen. Dit formulier dient binnen twee jaar na de echtscheiding aan het pensioenfonds van de andere echtgenoot toegezonden te zijn. U kunt echter ook kiezen voor een andere verdeling van de pensioenrechten. Dit kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Hierover informeren en adviseren wij u graag. De pensioenfolder met het pensioenformulier kunt u ook bij ons opvragen.
 
Terug naar Personen- en familierecht
 
Bel me terug
Bel ons 0570 – 633399 Of laat uw gegevens achter en wij bellen u uiterlijk de volgende werkdag terug.
Contact
Wilt u juridisch advies of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan